Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δήμαρχε, 

παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μία προσπάθεια να μας κάνεις μαθήματα για το αν είναι σωστό ή λάθος που κατεβαίνουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην εργασία.

Σ’ ευχαριστούμε αλλά δε χρειάζεται. Κράτα τις συμβουλές σου για τους εργαζόμενους της δικής σου επιχείρησης και το «συντονιστικό της Ιερισσού». Προσπάθησε όμως να περιορίσεις τις προκλήσεις και άλλες ενέργειες σαν αυτές που έχεις ήδη κάνει ο ίδιος προσωπικά και η δημοτική ομάδα σου το τελευταίο διάστημα για να χάσουμε τις δουλειές μας. 

Την αποστολή σου την εκτέλεσες μια χαρά με την 3μηνη καθυστέρηση της υπογραφής της άδειας του εργοστασίου εμπλουτισμού εξαιτίας, όπως έλεγες «άλλων πρωτοκόλλων» που είχαν δήθεν προτεραιότητα. Μας κορόιδευες εσύ και οι αντιδήμαρχοι σου μέσα στα ίδια μας τα μάτια.

500 άτομα παραπάνω από το δήμο μας θα δούλευαν από τον περασμένο Νοέμβριο στις Σκουριές, αν δεν είχες φερθεί μ’ αυτό τον ύπουλο τρόπο. 500 λιγότεροι άνεργοι. Και χώρια απ’ αυτούς κινδυνεύουμε να μείνουμε άνεργοι και άλλοι 1.986 συνάδελφοι. 

Γνωρίζεις καλά ότι δεν σου ζητήσαμε ποτέ λόγο και εξηγήσεις. Γιατί είμαστε μεταλλωρύχοι. Είμαστε περήφανοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι και όχι επαίτες και κορόιδα, όπως θέλεις να γίνουμε εσύ και η παρέα σου. 

Δεν είναι όμως η ώρα και η στιγμή για να ασχοληθούμε μαζί σας. Προέχουν οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με μια κυβέρνηση που θέλει να μας ρίξει στη φτώχεια και τη μιζέρια. Σου συνιστούμε όμως να κάτσεις στα αυγά σου και να μην ασχολείσαι άλλο μαζί μας. Σταμάτα να παίζεις με τη νοημοσύνη και με την αγωνία μας. Μας «χόρτασες» με την ενότητα που μας υποσχέθηκες προεκλογικά.

Οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου